Ronald Ran Senior Consultant bij BMCtalent Outplacement | Verandertrajecten

Het zijn Hans zijn authenticiteit en spontaniteit die mij in het bijzonder aanspreken. Daarmee staat hij natuurlijk meteen vol in de spotlight en dus is hij kwetsbaar, want daar kan men iets van vinden. Zal Hans overigens een zorg zijn. "Jezus, 't wordt steeds mooier" hoor ik hem in gedachten zeggen. Levensgenieter en romanticus. Heimelijke Rocker. Maar vooral ook recht voor zijn raap en non-conformistisch. Amsterdams Gogme met een forse scheut Rotterdamse daadkracht. Al zal hij dat laatste wel herkennen maar anders verwoorden.


Co van Angelen Directeur oogziekenhuis Zonnestraal

Het spreekwoord “de beste stuurlui staan aan wal” gaat voor Hans Ridderhof niet op.

Als ervaren rot in het vak heeft hij zoveel praktijkervaring in management en door zijn verschillende functies zoveel mensenkennis, dat zijn adviezen bepaald niet theoretisch zijn.

Daar heeft hij sowieso een broertje dood aan. Nuchter, praktijkgericht, gebaseerd op een rijke ervaring, zijn de steekwoorden die van toepassing zijn op de adviezen die hij geeft.

Kortom, bruikbare nuchtere adviezen waar je wat mee kan. Heel herkenbaar voor wie Hans in de praktijk als manager heeft meegemaakt. Maar ook betrokken, met het doel om er mee te bereiken wat de bedoeling is.

Ik heb Hans Ridderhof in de jaren negentig in “mijn” organisatie aan de slag gezien in een complex transitietraject dat voor velen onzekerheid met zich bracht. Daarin gaf hij houvast en creëerde  de setting waarin zijn medewerkers snel duidelijkheid kregen en weer verder konden.

Van zo iemand adviezen krijgen over loopbaanvervolg is uitermate nuttig.


Bob Kuit Eigenaar/trainer Suray Trainingen

Hans is een jeugdige oudere man met veel levenservaring. Hij gebruikt die levenservaring om mensen in beweging te brengen. Afhankelijk van wat nodig is, geeft hij steun, toont hij begrip, of geeft hij een duwtje in de rug. Bij Hans hoef je niet bang te zijn voor trukendozen of ellenlange theoretische verhalen. Hij is waarachtig, een man die er niet omheen draait en recht op zijn doel af gaat!

Hans heeft ook bij ons bureau trainingen gegeven…Vol passie, met oog voor de mens en ook zelf leergierig.

©2014 Ridderhof Advies

Doe de dingen waar je plezier in hebt, want daar krijg je energie van!

En die energie geef je ook weer door aan anderen.